De Vlaamse regering heeft beslist om de subsidies voor thuisbatterijen versneld te stoppen. Ze willen meer inzetten op de thermische opslag van warmte en verdubbelen daarom de subsidies voor warmtepompboilers.

Wat heeft de Vlaamse regering beslist?

Uit de jaarlijkse evaluatie van het subsidiesysteem blijkt dat de huidige premie voor een thuisbatterij geen extra motivatie is om er eentje te installeren. De middelen die momenteel naar die premie gaan, kunnen beter en efficiënter ingezet worden. Daarom verhoogt de Vlaamse regering nu de premie voor de investering van een warmtepompboiler.

Wat is het verschil tussen een warmtepomp en warmtepompboiler?

Een warmtepomp zorgt voor de verwarming en verkoeling van verschillende ruimtes en kan sanitair warm water produceren. Een warmtepompboiler zorgt enkel voor de verwarming van sanitair water. Beide toestellen maken gebruik van hernieuwbare energie uit de omgeving (lucht, aarde, water). Een warmtepompboiler onttrekt de lucht uit de binnenruimte of van buitenaf.

Waarom kies ik voor een warmtepompboiler?

Een warmtepompboiler verbruikt drie tot vier keer minder dan de klassieke elektrische boiler. Daarom is de investering niet enkel goed voor het milieu, maar ook voor je bankrekening.

Met een warmtepompboiler kan je tot 70% besparen op de kost van je sanitair warm water. Door de dure gasprijzen is het voor mensen met een gasinstallatie voordeliger om je sanitair water dus anders te verwarmen. Een warmtepompboiler is ook een slimme investering voor mensen met zonnepanelen. De boiler gebruikt zo de geproduceerde energie overdag om ’s avonds af te geven bij bijvoorbeeld een bad, douche of huishoudelijke taken.

Wat houdt die verhoogde premie in?

Dankzij de relatief lage aanschafprijs (tussen de € 2500 en € 3500) en de korte terugverdientijd is een warmtepompboiler een slimme keuze. Eerder dit jaar werd de premie voor warmtepompboilers al verhoogd van 300 naar 450 euro. Dat bedrag verdubbelt nu nog eens naar 900 euro.

De grootte van de premie is afhankelijk van de capaciteit van de installatie. Dat maakt de investering in deze duurzame, energiebesparende maatregel de moeite waard. De hogere premie loopt tot eind 2025.

Bezoek onze infopagina http://warmtepompboiler.info/ voor meer info over een warmtepompboiler.

Op zoek naar de beste oplossing voor jouw energieverbruik en -opslag? We helpen je graag met deskundig advies om de juiste keuze te maken. Kom langs in onze winkel, samen bekijken we welke installatie het best bij jou persoonlijk past.

Bezoek onze webshop

Koop je liever online? Dat kan! Bezoek onze webshop en bestel snel en eenvoudig.

Onze winkel

Kom vrijblijvend langs in onze winkel

Openingsuren

Maandag - vrijdag
08u30 - 12u00 en 13u30 - 18u00
Zaterdag
09u00 - 12u00 en 13u30 - 17u00
Zondag
gesloten