De kans is groot dat we komende zomer(s) opnieuw snikhete zomerdagen zullen meemaken. Om binnenruimtes zo koel mogelijk te houden, kan een airco-installatie een grote hulp zijn! Airco-installaties geraken stilaan ingeburgerd en staan niet langer gelijk aan een gigantische witte bak die veel lawaai maakt en enkel geschikt is voor grote gebouwen of winkelpanden. Ons team adviseert graag welke installatie het best bij jou past.

Welke soorten airco’s bestaan er eigenlijk?

Ons aanbod delen we op in drie categorieën, afhankelijk van de vorm van installatie.

Mobiele airco met boring (goedkoopste variant): zoals de naam het zegt, is een mobiele airco verplaatsbaar. Handig om bijvoorbeeld ‘s morgens de keuken te koelen, overdag je bureau en ‘s avonds je slaapkamer. De airco zuigt warme lucht uit de ruimte naar binnen. Deze lucht wordt opgesplitst in warme lucht die gekoeld wordt met behulp van koelvloeistof, en warme lucht die naar buiten afgevoerd moet worden. Een flexibele slang kan de warme lucht met een hulpstuk via het raam naar buiten afvoeren, maar we raden aan om ramen zoveel mogelijk gesloten te houden. Wij kunnen voorzien in een sluitende afvoer door de muur. Snel je ruimte koelen? We hebben een grote stock aan mobiele airco's in onze winkel!

Aircoheater zonder buitenunit (afhankelijk van ruimte en plaats): bij deze soort hoef je aan de buitenkant van je huis of kantoor geen extra buiteninstallatie te plaatsen. De aircoheater neemt minder plaats in dan een mobiele airco en valt niet op in de ruimte, omdat we deze eenvoudig aan het plafond of de muur kunnen bevestigen. Het nadeel van deze soort installatie is dat je iets meer geluidshinder kunt ondervinden, doordat de koelcompressor in de binnenunit zit.

Multisplit (een vaste buitenunit met een of meerdere binnenunits): een multisplitinstallatie kan een volledige woning, kantoor of zelfs fabriek koelen op een zeer energiezuinige manier. Met slechts één buitenunit kan je tot wel vijf binnenunits koppelen, en zo kiezen wanneer welke ruimte gekoeld moet worden. Een multisplit is stil, onderhoudsvriendelijk, minder opvallend dan andere installaties en duurzaam.

Wij bieden enkel installaties van de bekende A-merken aan zoals Kaysun, LG en Mitsubishi.
Al onze modellen zijn lucht-luchtsystemen die zowel kunnen koelen en warmen. Lucht-luchtsystemen worden voor 80% aangedreven door energie uit de lucht en slechts 20% door elektriciteit. Niet alleen verfrissend, maar dus ook energiezuinig!

Welke airco-installatie past het best bij mijn situatie?

Onze installateurs bekijken samen met jou welke installatie het best bij jouw woning, kantoor of gebouw past. We bekijken hoeveel ruimtes je wilt klimatiseren, of je de installatie ook wilt gebruiken om te verwarmen in de winter en hoe de ruimtes ingedeeld zijn. Afhankelijk van enkele persoonlijke factoren zoals de grootte van je ruimte en plafondhoogte stellen we een installatieplan op. Zo komen we tot het beste resultaat voor jouw ruimte.

Waarom kiezen voor het advies van PROlectro?

Dankzij onze expertise kunnen we je persoonlijk advies geven over jouw ideale installatie en plaatsing. We komen graag eens langs om de ruimtes te bekijken en de exacte setting voor te bereiden. Op basis daarvan geven we je een eerlijke indicatie van de soort installatie, kostprijs en mogelijkheden. Eens we de goedkeuring krijgen, verzorgen we de volledige installatie van A tot Z, inclusief plaatsing, afvoer en afwerking. Je kunt ook blijven rekenen op onze dienst-na-verkoop voor verdere opvolging en onderhoud.

Op zoek naar een geschikte partner voor jouw airco-installatie? Neem vrijblijvend contact met ons op of kom eens langs in de winkel!

Bezoek onze webshop

Koop je liever online? Dat kan! Bezoek onze webshop en bestel snel en eenvoudig.