Heb jij een of meerdere accumulatoren in huis? Dan wordt het stilaan tijd om deze te vervangen. Binnenkort verdwijnt het goedkoper nachttarief en vervallen de voordelen van accumulatieverwarming. Wij zoeken voor jou de beste oplossing en helpen je tot een besparing op je verbruik van wel €1000 per jaar.

Wat is accumulatieverwarming?

Accumulatiekachels zijn vooral gekend bij de oudere generaties en waren vanaf eind 1970 tot halfweg 1990 heel populair. Ze zetten tijdens de nacht elektriciteit om in warmte, slaan die warmte tijdelijk op en geven ze overdag weer af aan de ruimte waarin de kachels staat. Vroeger was het voor de overheid de ideale manier om hun nachtelijk overschot aan kernenergie op te gebruiken.

Accumulatoren zijn iets duurder dan gewone elektrische radiatoren in aankoop, maar dankzij het goedkope nachttarief veel voordeliger in verbruik. Op termijn bespaar je in theorie zo heel wat budget.

Waarom is het tijd om ze te vervangen?

Op vlak van comfort en duurzaamheid is accumulatie al lang niet meer het beste verwarmingssysteem, maar vooral het goedkopere nachttarief speelt bij velen nog een grote rol en helpt de elektriciteitsfactuur wat te drukken. Helaas, het enige grote voordeel van dit systeem vervalt binnenkort.

Vanaf 2022 verdwijnt het onderscheid tussen het (duurdere) dagtarief en het (goedkopere) nachttarief. Dat kan een grote impact hebben op je energiefactuur, vooral als je verwarmt met accumulatie en zo dus altijd gebruik maakt van het nachtelijk voordeel. Heel wat gezinnen en huishoudens mogen zich vanaf dan dus verwachten aan een fikse verhoging van hun energiefactuur.

Als je nu drie accumulatoren vervangt, kan je per jaar tot wel €1000 besparen op je verbruik. De investering om te vernieuwen, win je dus al snel terug. Het feit dat accumulatoren moeten achtervolgen in comfort, duurzaamheid en binnenkort dus ook de prijs, maakt de keuze voor een nieuwe installatie interessant.

Bezoek www.accumulatorvervangen.be voor meer info over Elkatherm A++ elektrische verwarming

Wat is de oplossing?

Uiteraard kiezen we bij PROlectro altijd voor de oplossing die het best bij jouw persoonlijke situatie past. Vooraleer we jouw accumulatoren de verdoemenis insturen, stellen we het meest efficiënte alternatief voor. In veel gevallen kiezen we voor Elkatherm inertieradiatoren, dé elektrische verwarming bij uitstek. Kwalitatief, prestatiegericht en bekend voor hun gelijkmatige, stabiele warmte in eender welke ruimte.

In combinatie met zonnepanelen kunnen Elkatherm-radiatoren er zelfs voor zorgen dat je energiefactuur 50% goedkoper wordt! Elkatherm is geschikt voor elke ruimte, beschikbaar in heel wat uitvoeringen en modellen en biedt een eindeloos aanbod aan afwerkingsmodellen. Zo vind je steeds een radiator volgens jouw persoonlijke smaak.

Is Elkatherm niet de meest geschikte oplossing voor jouw situatie? Dan gaan we samen verder op zoek naar jouw ideale match. Ons team van experts stelt graag hun kennis ter beschikking om voor elke ruimte en elk budget de meest geschikte manier van verwarmen te vinden.

Bezoek www.accumulatorvervangen.be voor meer info over Elkatherm A++ elektrische verwarming

Benieuwd naar ons voorstel op maat? Kom vrijblijvend langs in de winkel of neem contact met ons op!

Bezoek onze webshop

Koop je liever online? Dat kan! Bezoek onze webshop en bestel snel en eenvoudig.